Trafik Yoğunluğundan Kurtulmak

Şehir nüfusların artması ile bir takım sorunlarında beraberinde geldi. Şehrin cazibesinin yanında bu olumsuz faktörlerin başında trafik sorunu gelmektedir. Gün içerisinde işe giderken veya günlük işlerimizi hallederken trafiğe verdiğimiz zaman her geçen gün daha da artıyor. Trafik yoğunluğunun yanına birde aşırı sıcaklar ve soğuklar eklenince çekilmez bir hal alıyor. Bunun için trafik yoğunluğundan kurtulmak için şunları yapabiliriz;

1-Trafiğe çıkmadan önce trafik durumundan haberdar olun. Haberlerden, radyodan veya internet üzerinden trafik konusunda sabah ve öğleden sonra yapılan yayınları takip edin. Yol çalışmaları veya araç kazaların neden olduğu trafik yoğunluğundan kaçınmış olursunuz.

2-Telefonunuzda veya aracınızda GPS cihazı bulundurun. Programı trafik yoğunlukları bildiren bir uygulama ile birleştirin. Bu şekilde yol güzergahınızda yoğunluk bulunan yollara alternatif yollar oluşturun.


3-Her zaman gittiğiniz yolun trafik durumunu belirleyin. Örneğin; yoğun olduğu saatleri ve günleri not edin. Sonuçlara göre işe gidiş-geliş saatlerini ve yolunu tekrardan planlayın.

4-Trafik kurallarını gözardı etmeyin. Araç trafik saatlerinizi planınıza dahil edin. Ne tip bir araç kullanıyorsanız yolunuzu ona göre belirlemeniz daha doğru olacaktır.

5-İlla ki araç benim için şart değil diyorsanız kesinlikle toplu taşıma araçlarını deneyin. Diğer sosyal zamanlarda aracınızı kullanırsınız. Toplu taşımada ise ilk önceliğiniz şehrinizde varsa metro olmasına dikkat edin. Ama rahat otobüs ve minibüs hatları da varsa bunları da kullanmak mantıklı olacaktır.

6-Trafikten kurtulduk fakat sağlıkta benim için önemli diyorsan bisikleti tercih etmelisin. Gerekli önlemleri ve ekipmanları aldıktan sonra yol için uygun bisikleti satın pedal çevirmeye başlayabilirsin. Fakat benim yolun uzun ve zorlu diyorsan motorsikleti deneyebilirsiniz. Ama lütfen çok dikkatli kullanmaya çalış.


EmoticonEmoticon